UmeLogo UmeLogo
Unió Muntanyenca Eramprunyà
Unió Muntanyenca Eramprunyà

Marxa del Garraf

La Marxa del Garraf és una caminada que es realitza tots els anys pel Massís del Garraf, amb sortida i arribada de Gavà. Ofereix dues distàncies, una llarga i una curta. Les distàncies poden variar d'una edició a l'altre; la llarga pot estar entre els 45 i els 50 quilòmetres, i la curta entre els 21 i els 23 quilòmetres.

No és una passejada en grup i guiada. És una caminada individual sobre un trajecte senyalitzat que s'ha de fer a un cert ritme, sense necessitat de córrer. Al llarg del trajecte la UME disposa un punts de control i avituallament de forma que les persones que participen només han de portar l'aigua necessària per anar d'un control a l'altre i un parell de coses més detallades en el Reglament de la Marxa. No és una caminada competitiva, és un repte individual que obté com a premi el reconeixement públic de la seva realització.

La modalitat llarga de la Marxa del Garraf és el format original. La primera edició va ser l'any 1995. Forma part del calendari de la Copa Catalana de Caminades de Resistència (ara Circuit Català de Caminades de Resistència) des de la primera edició de la Copa.