UmeLogo UmeLogo
Unió Muntanyenca Eramprunyà
Unió Muntanyenca Eramprunyà

Secció de Natura

Natura és la secció de la UME que promou l'estudi, la protecció i la recuperació del paisatge natural i rural.

Agenda


CabanaCinquantenari
La cabana del Cinquantenari. Al SE del Puig de les Agulles.
Reconstruïda pel Grup Ecologista Quercus i la UME

Origen

La Secció de Natura és va crear l'any 2005 per donar deguda forma a les moltes accions de protecció del paisatge que realitzava la UME. La UME es va fundar en la tradició de l'excursionisme català, profundament sensible a la bellesa del medi natural, el respecte al paisatge i l'estudi de la seva història. Des de la seva creació, la UME ha denunciat els estralls que han provocat industries i urbanitzacions i ha realitzat moltes accions concretes, algunes puntuals i altres de llarg recorregut, en defensa del medi ambient. Abans de que apareguessin els grups ecologistes de Gavà, la UME era l'entitat de referència per a qüestions mediambientals. Després, la UME va seguir fidel als seus inicis, col·laborant molt estretament amb els grups ecologistes, especialment amb Querqus.

Focus actuals

Actualment la Secció de Natura focalitza el seu interès en tres qüestions.

  • la campanya UME FEM MUNTANYA FEM NET, que consisteix a recollir les deixalles que trobem pel camí quan sortim d'excursió i explicar-ho. Hi ha doncs, en aquesta activitat, dos propòsits. Per una banda, netejar i per altre banda, difondre la idea que recollir la merda que llencen els altres i que les autoritats competents no s'esmeren a recollir, és un exemple a seguir.
  • la defensa de l'últim corredor natural entre el Massís del Garraf i el delta del Llobregat, amenaçat per un pla urbanístic, el Pla de Ponent, tot formant part de la plataforma que lluita per protegir-lo = Salvem el Calamot.
  • el seguiment de l'impacte en els avencs del Garraf dels escapaments subterranis de gasos i líquids de l'abocador del Garraf. Hi ha unes quantes cavitats amb atmosfera letal o molt empobrida

Qui pot participar, i com ?

Tothom pot participar. Cada persona en la mida de les seves possibilitats.

Com es pot participar ?

No es fan reunions de forma regular en un dia concret. A través del WhatsApp és comenten les qüestions i es formalitzen les trobades. Lo millor es integrar-se en el grup de WhatsApp de la Secció de Natura i observar que passa fins que us decidiu a participar. Podeu demanar més informació o que us afegeixin al grup de WhatsApp en el correu umefemnet@umegava.cat