UmeLogo UmeLogo
Unió Muntanyenca Eramprunyà
Unió Muntanyenca Eramprunyà

Guies del Castell

Guies del Castell és la Secció de la UME que neix de l'interès de la UME per preservar el Castell d'Eramprunyà amb els recursos de que pot disposar. Així la Secció s'ocupa de de fer visites gratuïtes al Castell explicant la seva història i de donar formació als socis i sòcies de la UME que volen conduir aquestes visites.

Agenda


foto castell

Origen

La secció de Guies del Castell va néixer el 2009 dins la secció de Cultura. L’objectiu era formar socis i sòcies de la UME com a guies amb la finalitat d’oferir visites gratuïtes al Castell amb la intenció de donar a conèixer la historia d’aquest castell que, a més, dóna el nom a la nostra entitat. Donar a conèixer el castell també és una manera de conscienciar la població de la importància de conservar-lo.

La formació d’aquest grup va coincidir amb el començament de les obres de consolidació del castell que contemplaven el tancament del recinte amb una tanca. Arrel d’això, la UME va signar un conveni amb l’ajuntament en que s’estableix que la UME faria visites guiades gratuïtes els 2n diumenges de cada mes (excepte juliol, agost i setembre).

Activitat actual

Els guies del castell fem les visites abans esmentades amb 2 guies mínim per visita, a més d’una visita especial durant l’aplec de sant Miquel. També fem visites extraordinàries per grups que ens ho demanin, sempre que hi hagi guies disponibles.

Cal ser de la UME per participar en les activitats?

Per assistir a les visites com a oient no; per ser guia és requisit ser soci de la UME.

Puc ser guia del Castell ? Què hauria de fer per ser guia del Castell ?

Per ser guia del castell cal ser soci de la UME i fer un curset. Aquest curset es faria al local de la UME quan hi hagi gent interessada.

Si vols ser guia del Castell deixa les teves dades de contacte a Secretaria; quan hi hagi varies persones interessades organitzaríem el curs.

Per fer la visita guiada...

Per la visita guiada cal fer una inscripció trucant al telèfon del Museu de Gavà: 93 263 96 10.

Demaneu confirmació del lloc d'inici. Abans de la pandèmia la visita guiada començava a les 10 h des de l’Ermita de Bruguers. Amb la pandèmia, davant la dificultat de mantenir la distància de seguretat a la pujada, la visita comença a la porta del castell.